Voorstellen: Marij

Mijn naam is Marij Minten, ik ben 53 jaar oud en woonachtend in de bosrijke omgeving van Lierop. Dit is de plek waar ik geboren en getogen ben. Ik heb samen met mijn lieve man 4 kinderen, die inmiddels allemaal volwassen zijn.

Ik ben opgegroeid in een gezin met twee broers en mijn ouders. Hard werken en motorcross zijn de pijlers van mijn jeugd. Hiermee ben ik opgegroeid en deze weg heb ik altijd braaf gevolgd. Mijn leven was stabiel, en precies zoals het hoorde.  Tenminste, dat was wat ik altijd dacht. Langzaam begon ik toch te merken dat mijn veilige leven, wat precies binnen de kaders van mijn opvoeding viel, mij begon te ontgroeien. Ondanks mijn lieve man en vier kinderen waar ik dol op ben, voelde ik een gemis..

 

Na het behalen van mijn HAVO- en boekhouddiploma, ben ik gaan werken in het bedrijf van mijn vader, samen met mijn moeder en broers. Niet iets wat ik per sé altijd heb willen doen. Eigenlijk heb ik altijd juf willen worden. Het was in die tijd erg lastig om werk te vinden als juffrouw, maar toch besloot ik uiteindelijk om toch mijn hart te gaan volgen en te gaan doen waar ik écht blij van werd. Kinderen… mensen… eigenlijk zo’n beetje alles behalve de commerciële wereld waar ik me destijd in bevond.

Ik startte met de Pabo en werd juf. Hier is mijn persoonlijke ontwikkeling eindelijk écht begonnen, een ontwikkeling waarvan ik iedere dag steeds een beetje meer heb geleerd en wat me de weg heeft gewezen naar hetgeen wat écht bij mij past. Door te gaan werken met kinderen ontdekte ik al snel dat kinderen me verwonderen. Ik stuitte op de nieuwsgierigheid en leergierigheid van al die eigenwijze individuen. Maar, hiermee stuitte ik ook op de irritatie dat kinderen binnen het onderwijs te weinig ruimte krijgen om hun eigen talenten te kunnen ontdekken en ontplooien. Na een aantal jaren lesgeven besluit ik dat dit mijn volgende stap wordt: hier wil ik iets aan doen! Ik vind het belangrijk dat ieder mens, ieder kind, zijn hart kan volgen, waarbij het zijn eigen talenten kan ontwikkelen en groot kan worden op zijn eigen, bijzondere, manier. Op deze manier komt Iederwijs op mijn pad. Een bijzondere, bevrijdende en alternatieve manier van onderwijs. Iederwijs is een plek waar elk kind mag zijn wie die is, zich mag ontwikkelen op zijn eigen manier en mag groeien in zijn eigen talenten. En wij zelf doen met ze mee.

Al deze ontdekkingen en ontwikkelingen hebben mij persoonlijk enorm doen groeien. Elke ontdekking bij de ander is als een spiegel van een ontdekking bij mezelf. Ik heb ontdekt dat ik anderen sterk aanvoel en dat ik heel empathisch ben. Ik help in het onderwijs kinderen om hun eigen “ik” te ontdekken, om zo eigen verantwoordelijkheid te nemen en in hun eigen kracht te kunnen staan.

Mijn empathie heeft ook een keerzijde. Omdat ik zo empathisch ben en mezelf zó heb gericht op de ander, ben ik mezelf op den duur kwijt geraakt. Ik heb me teveel op de kinderen gericht om ze laten zijn wie ze zijn. Onbewust was dat mijn eigen hartewens: mogen zijn wie ik écht ben. Maar, ondertussen wist ik niet meer wat ikzelf wilde. Ik was moe, intens moe van het me richten op de ander.

Na een rustpauze, ben ik de opleiding gestart tot holistisch therapeut. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik sta waar ik nu ben. Ik heb intens genoten van dit proces, al was het niet altijd makkelijk. Ik ben dankbaar dat ik heb mogen ontdekken wat ik nodig heb om mijn eigen leven te leiden. Ik ben heel blij dat ik nu kan voelen wat mij écht gelukkig maakt en dat ik weet hoe ik dat voor mezelf kan creëren. Ik wens jou ook een leven toe met meer levensgeluk. Ieder van ons heeft een ander “verhaal” en andere thema’s om uit te werken. Ik ondersteun je graag bij het onderzoeken en uitwerken van jouw thema’s en levensvragen.

Marij

 

PLAN EEN AFSPRAAK

Boek een afspraak met Marij of Anita

Boek een afspraak met Marij

Reiki & Holistische therapie
Lierop

Boek een afspraak met Anita

Reiki & Holistische therapie
Someren