Wat is reiki

universele levensenergie
REIKI

Iedereen kan leren om de universele Reiki energie te ontvangen en door te geven.

Wil je zelf ontdekken en leren hoe Reiki werkt?
Wil je je intuïtie leren vergroten?
Wil jij het zelfhelend vermogen leren ondersteunen met universele energie?
Wil je jezelf en anderen Reiki gaan geven?

Volg dan je hart en Schrijf je in voor een Reiki cursus.

Reiki cursus

Er zijn 3 verschillende niveau’s van Reiki. Je kunt er zelf voor kiezen of je de niveau’s allemaal wilt ontvangen of bijvoorbeeld alleen niveau 1 en 2. Het is wel noodzakelijk dat je de cursussen in volgorde van 1 tot 3 volgt. De niveau’s geven de sterkte van de energie aan die je ontvangen mag en daarmee ook kunt doorgeven.

De Reiki cursussen worden gegeven in 1 dag. Na deze dag volgt een paar weken later een terugkom-ochtend. Tijdens de cursusdag leer je alles over Reiki en de symbolen, ontvang je de inwijdingen en oefen je met elkaar datgene wat je deze dag leert. Na deze dag kun je dat zelfstandig verder gaan oefenen in je thuissituatie. In de terugkom-ochtend bespreken we wat de Reiki lesdag heeft gebracht, bespreken we het geleerde nogmaals door en oefenen we nog een keer met elkaar. De maximale groepsgrootte is 8 personen zodat er genoeg ruimte is voor individuele aandacht en coaching. Afhankelijk van de groepsgrootte zijn we met 1 of 2 Reiki Masters aanwezig.

De Reiki cursussen worden aangeboden in Lierop bij Marij of in Someren bij Anita. In de bevestigingsmail wordt aangegeven waar jouw Reiki cursus plaats vindt. De Reiki dag duurt van 9.30 tot 15.30 en is inclusief thee, iets lekkers tussendoor en een gezonde lunch. De terugkom-ochtend is van 9.30 tot 12.00 uur. De cursus kost € 150,00 per graad.

REIKI

Wat is Reiki?

Reiki is het ontvangen, benutten en doorgeven van universele levensenergie door middel van handoplegging. Het heft blokkades op in je lichaam en geest en brengt je weer in balans. De energie gaat stromen en activeert het zelfhelend vermogen.  Zelfhelend vermogen  heeft iedereen: als je bijvoorbeeld een snee in je hand hebt, geneest dat. Reiki versnelt dat proces. Door een Reiki behandeling komt er extra energie in het lichaam en het lichaam kan die energie gebruiken om te herstellen en blokkades op te heffen. Hierdoor worden je lichaam en geest gereinigd en komt er ruimte voor heling. Ook geeft Reiki een diepe ontspanning.Tijdens een behandeling kan je wat tintelingen, warmte, kou of hitte voelen, kleuren zien of helemaal niets zien/voelen.

Je hoeft niet in Reiki te geloven, de Reiki energie werkt altijd. Een Reiki behandeling kan naast een reguliere behandeling plaatsvinden, als aanvulling, versterking of ontspanning. Het gebruik van geneesmiddelen is geen probleem voor het ontvangen van een Reiki behandeling.De beoogde werking wordt ondersteund, de bijwerkingen verminderd.

Achtergrond informatie Reiki

Reiki is een oeroude, eenvoudige maar effectieve behandelingsmethode. Het Japanse woord Reiki betekent ‘ universele levenskracht’. De grondlegger van Reiki is dr. Mikado Usui. Hij werd geboren op 15 augustus 1865 in Zuid-Japan. Na een lange meditatie werd Usui zich bewust van de kracht van energie. Hij ontdekte dat hij door handoplegging deze energie kon doorgeven om anderen te genezen. Hij ontdekte ook dat mensen naar hem bleven terugkomen voor genezing en herstel. Ze  gaven (onbewust) de voorkeur aan ziekte en hij zag dat het onmogelijk is iemand te genezen zonder de levensstijl aan te passen. Iedereen heeft altijd zijn eigen vrije wil en verantwoordelijkheid. Je kan enkel iemand ondersteunen. Hij leerde vervolgens de mensen zichzelf te behandelen en anderen. Zo is de Reiki cursus ontstaan. Vandaag de dag wordt Reiki volgens het Usui-systeem over de hele wereld beoefend.

 Reiki energie is overal. Het stroomt door alles heen wat leeft. Alles heeft energie nodig om te kunnen bestaan. Iedereen kan het leren om met Reiki energie te gaan werken. Iedereen kan oefenen om volgens de vijf Reiki principes te leven:

* juist vandaag ben ik liefdevol

*juist vandaag ben ik onbezorgd

* juist vandaag ben ik dankbaar voor alles wat op mijn pad komt

* juist vandaag doe ik mijn werk met toewijding

* juist vandaag ben ik vriendelijk voor mezelf en anderen

PLAN EEN AFSPRAAK

Boek een afspraak met Marij of Anita

Boek een afspraak met Marij

Reiki & Holistische therapie
Lierop

Boek een afspraak met Anita

Reiki & Holistische therapie
Someren